Αγρότες: Ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο και ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα Ημερομηνία:
Σήμερα 20/12/2025, 10:28 - Εμφανίσεις: 16
Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να βγει από το αδιέξοδο, καθώς οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν Χριστούγεννα στα μπλόκα.
Σε μια σειρά από περιοχές της χώρας οι αγρότες ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα διόδια ενώ στέλνουν το μήνυμα ότι δεν σκοπεύουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες μέσα στις γιορτές και οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί με τα τρακτέρ να βρίσκονται ωστόσο παραταγμένα στο πλάι.
Οι αποφάσεις για τη συνέχεια αναμένονται την Τρίτη, αλλά μέχρι τότε οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με διάφορες μορφές δράσης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει στρατηγική διεξόδου καθώς από τη μία εμφανίζεται ανοιχτή στον διάλογο, με τους αγρότες όμως να απαντούν ότι πρόκειται για παρελκυστική τακτική, και από την άλλη αφήνει να αιωρούνται απειλές.
Σε αυτό το κλίμα χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Μάκη Βορίδη, χθες Παρασκευή, που δήλωσε μιλώντας στους αγρότες ότι «με το δεν μιλάω στο τέλος δεν θα λάβει τίποτα κανένας», ενώ αναρωτήθηκε «τι παραπάνω να κάνει η κυβέρνηση;».
Τέτοιου τύπου δηλώσεις βέβαια φαίνεται να πέφτουν στο κενό ή ακόμα και να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς οι αγρότες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους εμπαίζει και δεν επιδιώκει διάλογο με σοβαρή διάθεση απέναντι στα προβλήματά τους.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Επιμένουν ότι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, και ότι τίθεται ζήτημα επιβίωσής τους.
Οι κουτσουρεμένες και καθυστερημένες πληρωμές λόγω και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί μετά από τις τεράστιες καταστροφές λόγω κλιματικής κρίσης, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα που επιβάλλει η αγορά, η «σφαγή των αμνών» με την ευλογιά των προβάτων έχουν φέρει τους παραγωγούς στα όριά τους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Απόφαση με ομοφωνία Η ομόφωνη απόφαση...